Spel, filmer och böcker om cyberrymden och hackare

Ett av mina favoritämnen i såväl film och spel som litteratur är cyberrymden – Cyber space. Jag har alltid gillat science-fiction och när allt som händer på internet börjar kännas som science-fiction så blir det bara mer intressant. Det har hänt mycket också när det gäller spel och film såväl som litteratur med hackare och cyberrymden. Här är några tips.

Cyberpunk 2077

Kanske ett av de senaste årens mest hajpade spel, men enligt recensionerna så var det med rätta. Som spelare kan du röra dig fritt i den öppna världen, och även uppgradera dina gränssnitt mot cybervärlden. Det går att hacka allt som går att hacka, och Cyberpunk 2077 är med rätta ett spel i cybervärlden. Dessvärre har det dragits med en del buggar, men det mesta verkar ha fixats.

Svart kod

En bok om hotet från konstgjord intelligens, som också utmanar vårt sätt att ständigt koppla upp oss. Det är samtidigt en mordgåta och en spännande teknothriller med gott om hackare. Läs mer om Svart kod här.

Matrix-trilogin

De tre filmerna, tillsammans med kortfilmerna i Animatrix, var minst sagt banbrytande när de kom. Det var ett tag sedan nu, men Neo (spelad av Keanu Reeves) blev en idol för alla som gillar cybervärlden och virtuella verkligheter.

Watch dogs

En trilogi spel som tar dig som spelare genom ännu en öppen värld, där du måste hacka för att ta dig vidare. Spelen tar dig från Chicago till San Francisco och till sist till London i det tredje spelet. Det är stor skillnad på de tre spelen när det gäller tekniken, då det tredje spelet utspelas i en nära framtid och där tekniken tagit stora steg framåt.

Jackpot-trilogin

Cyberpunkens fader, William Gibson, har skrivit en trilogi böcker som kallas för ”The Jackpot books”. De utspelas i olika tidsepoker och innehåller gott om avancerad teknik. Gibson är en mästare på att beskriva alla möjliga avancerade tekniker.

Transcendence

Johnny Depp i en mästerlig film som ställer frågan huruvida det är möjligt att överföra sitt medvetande till en dator eller inte. Klart sevärd – och tänkvärd!